Links naar andere UBL interessante sites

Sinds ik al een aantal jaren met UBL en e-fff te maken heb gehad, ben ik een aantal interessante websites tegengekomen.

ubl.xml.org printscreen

UBL.org

Dit is de officiële community-verzamelplaats en informatie voor de OASIS UBL (ISO / IEC 19845) International Standard. UBL definieert een royaltyvrije bibliotheek met standaard elektronische XML-bedrijfsdocumenten, zoals inkooporders en facturen.

Een redelijk technische plaats waar je de definitie van het ubl-formaat vindt.

validex printscreen

Midran - Validex

De Validex open service wordt aangeboden voor gratis validaties tegen geselecteerde openbare specificaties, waaronder: Europese eInvoicing-standaard EN16931, Syntax-binding aan UBL 2.1, Syntax-binding aan CII D16B, PEPPOL, alle BIS-specificaties. U moet zich registreren om de service te gebruiken.

Dit is de eerste plaats die ik gebruik wanneer ik wil dat een "onpartijdige rechter" naar het bestand kijkt om te weten of het ubl-bestand geldig is of niet.

ubl.xml.org printscreen

ubl.be

Verschillende belangrijke spelers in de sector van nieuwe technologieën ten dienste van het MKB hebben besloten om formeel hun krachten te bundelen via een werkgroep. Het resultaat is de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, UBL.BE, die tot doel heeft het gebruik en de verzending van elektronische documenten binnen het MKB en hun trustees te vergemakkelijken.

Dit initiatief is gestart door mensen die software moeten aanbieden die de elektronische facturen kan genereren en consumeren, maar die ernaar streeft om openpeppol zoveel mogelijk te pushen.