Een elektronische factuur lezen? Dit doet u hier!


Een UBL uitlezen, de PDF eruit halen, een PDF genereren uit een UBL, een PDF omzetten naar een UBL op uw pc of hier, Kinderspel!

Gebruik de elektronische factuur zoals je vandaag ook je PDFfen of Word bestanden verwerkt

Gebruik de tool gewoon online
images of the windows version of the ublkit

images of the windows version of the ublkit on a pc

Waarom UBLToolkit?

UBLToolkit is een windowsapplicatie en een online oplossing die je toelaat om gemakkelijk met UBL en e-fff bestanden te werken. Ik ben zelf actief in de wereld van de elektronische factuur en vond nergens een gemakkelijke applicatie om die bestanden snel te bekijken. De online versie kan nu ook dezelfde functionaliteiten aanbieden

Wie is de leverancier, wie is de klant, wat is het bedrag van de factuur? Waar is die pdf van de factuur? Allemaal simpele dingen waar een e-factuur plots geen oplossing meer is, terwijl deze net ons leven zou moeten vergemakkelijken.

Online gebruik

Filosofie van UBLKIT

Eenvoud

Downloaden, installeren, openen en direct gebruiker. Of zelfs de online tool gebruiken. Niets meer

Onafhankelijk

Er is geen enkele binding tussen UBLKIT en de andere organisaties of ondernemingen die van de elektronische factuur hun business hebben gemaakt. Er is geen andere bedoeling om een gebruiker een gemakkelijke tool aan te bieden om zijn elektronische facturen normaal te kunnen verwerken zoals eender elk ander elektronisch document. Geen filters en geen eis tot inschrijving

Niet technisch

Dus niet voor ontwikkelaars of technische mensen. Eender wie moet simpel met UBLKIT kunnen werken. Voor de meer technische aspecten, ga gerust snuffelen in de links .

Werken met UBLKIT


Basisfunctionaliteiten

Lezen van UBL bestanden

Een UBL bestand is een elektronische factuur. Als je die normaal opent, dan is het moeilijk om er iets zinnigs uit te halen. Met UBLKIT open je een UBL zoals je een simpele PDF factuur zou openen

UBL omzetten naar PDF

Als je een volledige elektronische factuur in UBL formaat ontvangt , is die moeilijk te lezen. Met UBLKIT kan je er gemakkelijk een leesbaar PDF document van maken.

mainscreen of ublkit
PDF omzetten naar UBL

Converteer je eigen traditionele PDF factuur in een elektronisch UBL formaat zodat je klant uw factuur ontvangt in zijn gewenst formaat

De PDF uit de UBL halen.

Soms bevat de UBL een PDF formaat van de factuur. Je kan er helaas niet gemakkelijk bij. Met UBLKIT volstaan 2 kliks om de PDF te kunnen lezen.


Wat UBLKIT dus NIET doet

Een verwittigd man is er twee waard. De applicatie maakt de behandeling van elektronische facturen alleen toegankelijk voor het grote publiek.

UBL Validatie

U vindt in deze applicatie bvb geen enkele functionaliteit die de validiteit van de UBL factuur checkt of die nagaat of alle UBL-regels werden nageleefd. Je kan wel zien of het over een UBL of e-fff factuur gaat. ( de online versie doet dan wel... )

BTW regels

De functionaliteit om de pdf-factuur in UBL-formaat te ‘transformeren’ is bvb relatief, omdat de btw-regels niet strikt worden toegepast. Er is nog steeds ruimte voor verbetering

Factuurapplicatie

Het internet staat vol websites om een factuur te kunnen maken. Hier kan je enkel een bestaande pdf omzetten in een elektronisch formaat.